Wij vinden het belangrijk dat u weet wanneer u een reactie kunt verwachten indien u direct of via uw tussenpersoon met ons contact opneemt.

In onderstaande tabel tonen wij onze uiterste reactietermijnen. Het kan in een onvoorziene situatie voorkomen dat wij meer tijd nodig hebben om u van een antwoord te voorzien. In zo’n situatie sturen wij u tussentijds een bericht met de datum waarop wij verwachten te kunnen reageren.

Bij het lezen van onderstaande tabel moet u rekening houden met het volgende:

  • De reactietermijn begint zodra wij uw verzoek per post, e-mail of telefoon hebben ontvangen en eindigt zodra wij onze reactie hebben verstuurd. Wij hebben geen controle op de werkwijze van andere partijen dan Yachtrisk B.V. zoals bijvoorbeeld uw assurantieadviseur of het postbedrijf cq uw provider via wie u ons kantoor emails stuurt, dan wel email in SPAM-filters terecht komt.
  • De reactietermijnen gelden voor de eerste inhoudelijke reactie. Hierbij wordt uitgegaan van een compleet dossier. Mocht er informatie ontbreken dan kan het voorkomen dat de reactietermijn langer wordt.
  • Komt uw verzoek na werktijd bij ons binnen dan begint de reactietermijn op de eerst volgende werkdag.
Soort vraag Reactietermijn
Het beantwoorden van informatieverzoeken over bestaande en nieuwe verzekeringen 1-10 werkdagen
Het accepteren van nieuwe verzekeringen, het wijzigen en opzeggen van bestaande verzekeringen 1-10 werkdagen
Het verstrekken van verzekeringstechnische documenten 1-10 werkdagen
Schadebehandeling en verzekeringsuitkeringen 1-10 werkdagen
Klachtenbehandeling 3-10 werkdagen